10. 9. 2021

MESIT střední škola 1. září opět otevřela své brány žákům. A hned jsme se vrhli na zábavně naučné aktivity.

Nové žáky jsme s radostí slavnostně přivítali před školou 1. září v 9 hodin. Úvodního slova se ujal ředitel školy Mgr. František Mikulášek a po něm měl optimistický a motivační proslov Ing. Michal Hon. Poté jsme se přesunuli do školy, kde se s žáky přivítali třídní učitelé.

V následujících dnech se vyřizovaly úvodní formality, vyplňovaly se různé formuláře, žáci si prošli školením bezpečnosti a požární ochrany, ale hlavně se chodilo na výlety, při kterých se utužoval třídní kolektiv. Žáci si zahráli laser game, vyšlápli si do přírody, navštívili aktuální výstavy ve Slováckém muzeu a prošli se po Uherském Hradišti, kde poznávali jeho významné instituce.

Od středy 8. září do pátku 10. září se žáci prvních ročníků zúčastnili seznamovacího kurzu v prostředí krásných Bojkovic. Na programu byly různorodé aktivity – seznamovací hry, prohlídka zámku, sport, deskové hry, hospodský kvíz o ceny… Stihli jsme toho opravdu dost! V kempu nás navštívil také personální ředitel skupiny MESIT Mgr. Jan Šebek Cholewa, který žáky seznámil s novým motivačním programem Student 2021.

Všechny aktivity proběhly za dodržení současných hygienických podmínek. Určitě i díky tomu jsme při všech 3 termínech screeningového testování na přítomnost viru COVID-19 nezaznamenali ani jednoho pozitivního žáka či zaměstnance.

Uplynulé dny určitě můžeme zhodnotit jako velmi vydařené a už se těšíme na další aktivity, které nás v tomto školním roce čekají!